My Cart

x
De winkelwagen is leeg

bel me terug ADe slimme huisautomatisering van Somfy

Hoe zou u het vinden om zomers thuis te komen... en het is heerlijk koel in uw huis. De zonneschermen hebben zich automatisch geopend. En dit terwijl het er 's morgens uitzag dat het een bewolkte dag zou worden...

Of in het najaar thuiskomen... de verlichting is al aan, de kachel heeft het huis al lekker op temperatuur gebracht. De gordijnen zijn zich net aan het sluiten op het moment dat u de sleutel in het slot steekt.

Veel van de toegepaste apparaten en voorzieningen werken technologisch gezien niet goed samen. Toch vinden we allemaal wel dat dit zou moeten kunnen. Het scheelt je immers alleen al een flink aantal afstandsbedieningen in huis. Daarom hebben een aantal prominente fabrikanten een gezamelijke radiofrequentie protocol ontwikkeld, genaamd io-homecontrol radiotechnologie. Het is de verbinding tussen de applicatie (zonnescherm, rolluik, verlichting, etc.) en de bediening of besturing zoals een draadloze wandschakelaar, afstandsbediening of via de TaHoma Connect, met een smartphone, tablet of PC.

TaHoma® bestaat uit twee hoofdelementen:

  •  de TaHoma Connect

De TaHoma is het slimme kastje dat aangesloten op het modem bij u Somfy2thuis via de beveiligde verbinding tussen uw apparaten en de Somfy server. De veiligheid hiervan is op vele niveaus verzekerd. Bij elke bediening van een product wijzigt de beveiligingscode automatisch. Verder is er nog een digitale beveiligingssleutel per woning vergelijkbaar met het beveiligingsniveau van internetbankieren.
De TaHoma is tevens een brug tussen verschillende technologieën, waardoor u zowel bestaande Somfy RTS (Radio Technology Somfy) toepassingen als de nieuwste io-homecontrol® gestuurde producten kunt combineren.

  •  Somfy Online dienst

De Somfy online dienst maakt het op intuitieve manier mogelijk om uw producten te bedienen of de automatische werking hiervan in te stellen. Via deze TaHoma interface staat u in verbinding met de Somfy Servers die op hun beurt via internet de bevelen doorsturen naar de TaHoma. Deze dienst is beschikbaar via Smartphone, Tablet en Computer.